Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Overlijdens Ackaert Brugge


Overlijdens Ackaert Brugge

Overlijdens Ackaert Brugge: Een ode aan onze geliefde stadsgenoot

De Brugse gemeenschap is in rouw na het overlijden van Roger Ackaert, een geliefd figuur en een hartstochtelijke verdediger van onze stad.

Ackaert, die 86 jaar oud werd, was een gerespecteerd historicus, auteur en stadsgids die zijn leven wijdde aan het delen van zijn liefde voor Brugge met anderen.

Zijn diepgaande kennis van de lokale geschiedenis en zijn enthousiasme voor het culturele erfgoed maakten hem een onvergetelijke persoonlijkheid in onze gemeenschap.

We zullen zijn scherpe geest, zijn vriendelijke glimlach en zijn onwankelbare toewijding aan Brugge altijd koesteren.

Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van de vele mensen die hij heeft geïnspireerd en in de rijke geschiedenis van onze stad die hij zo graag heeft gepromoot.

Roger Ackaert: Een leven in dienst van Brugge

Geboren en getogen in Brugge, ontwikkelde Ackaert al op jonge leeftijd een passie voor de geschiedenis en het erfgoed van zijn geboortestad.

Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Gent en keerde daarna terug naar Brugge om zijn kennis te delen met anderen.

Als stadsgids bood Ackaert boeiende rondleidingen door de historische straten en pleinen van Brugge, waarbij hij de verborgen verhalen en de rijke geschiedenis van de stad tot leven bracht.

Zijn passie voor het schrijven leidde tot de publicatie van verschillende boeken over de geschiedenis van Brugge, waaronder "Brugge, de Gouden Eeuw" en "Brugge, een stad in oorlog".

Een onvermoeibare ambassadeur voor Brugge

Ackaert was een onvermoeibare ambassadeur voor Brugge, zowel in binnen- als buitenland.

Hij gaf lezingen en voordrachten over de stad en haar geschiedenis, waarbij hij het belang van het behoud van ons cultureel erfgoed benadrukte.

Hij was ook actief betrokken bij verschillende historische verenigingen en organisaties, waaronder de Heemkundige Kring van Brugge en het Genootschap voor Geschiedenis te Brugge.

Door zijn inspanningen heeft Ackaert bijgedragen aan het vergroten van de bekendheid van Brugge over de hele wereld en heeft hij een onschatbare bijdrage geleverd aan de toeristische sector van de stad.

Een blijvende erfenis

Het overlijden van Roger Ackaert is een groot verlies voor de Brugse gemeenschap.

Zijn kennis, zijn passie en zijn toewijding aan onze stad zullen ons altijd bijblijven.

Zijn nalatenschap zal voortleven in de geschriften die hij ons heeft nagelaten, in de vele mensen die hij heeft geïnspireerd en in de rijke geschiedenis van Brugge die hij zo graag heeft gepromoot.

We zullen hem altijd herinneren als een geliefde stadsgenoot en een hartstochtelijke verdediger van ons cultureel erfgoed.


Komentar